c
Ma 2023. november 28, kedd Stefánia napja van.
Ezen a napon történt:

EFOP 318. Egerek - zenés mesejáték

A mórágyi gyerekek Kaposvárra utaznak egy színházi előadásra

Esemény dátuma: 2018-04-13

Színházlátogatás

Egerek – zenés mesejáték

 

Téma:                        Egerek – zenés mesejáték két részben

Időpont:                     2018. április 13. 14.00 óra

Helyszín:                    Csiky Gergely Színház, Agóra Kaposvár

Résztvevők:               A mórágyi iskola tanulói, pedagógusai 50 fővel

Az előadás címe:       Egerek – zenés mesejáték két részben

Előadó:                      A Csiky Gergely Színház és a Karaván Színház közös produkciója

 

Az EFOP 3.1.8 pályázatunk keretében 50 fővel, külön busszal érkeztünk Kaposvárra, az Együd Árpád Kulturális Központ helyszínére, az Agórába.

 

Az előadás tartalma:

A zenés darab Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot című műve alapján Tóth Géza rendezésében került színpadra. Mesés díszletek között, kiváló színészek előadásában, fülbemászó dalokkal és egyedi effektekkel tarkított előadáson elevenedett meg előttünk egy egércsalád története:

 

Egy nagy sajtműhelyben igencsak jó dolga van egy szürkeegércsaládnak. Egészen addig, amíg be nem toppan egy másik egércsalád. Ráadásul fehér egerek! Az újonnan érkezők vonakodva költöznek be a szürkeegércsalád mellé. A bundaszínek mássága miatt viszálykodás tör ki a két család között, és egy Rómeó és Júlia történet bontakozik ki: a családok gyerekei, Fruzsina és Soma egymásba szeretnek, a szülők tiltása ellenére. És még a félelmetes Nagy Macska Mágushoz is elmennek, hogy fehérből szürkévé és szürkéből fehérré változzanak –  teljesen feleslegesen, hiszen a másiknak éppen olyannak tetszenek, amilyenek.

 

A sok humorral és játékossággal megírt mesejáték az elfogadásról, bátorságról és szeretetről szólt. A színvonalas előadás lenyűgözte a mórágyi közönséget. Csapatunk feledhetetlen élménnyel gazdagodva tért haza.

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 316191