c
Ma 2021. január 25, hétfõ Pál napja van.
Ezen a napon történt:

Színházlátogatás - Chioggiai csetepaté

Egy szuper komédia

Esemény dátuma: 2018-05-03

Színházlátogatás

Chioggiai csetepaté

 

 

Téma:                        Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté c. komédia két felvonásban

Időpont:                     2018. május 03. 19 óra

Helyszín:                    Csiky Gergely Színház Kaposvár, Latinka

Résztvevők:               A mórágyi iskola tanulói, pedagógusai és mórágyi felnőttek 40 fővel

Az előadás címe:       Chioggiai csetepaté

Előadó:                      A Csiky Gergely Színház színészei

 

Az EFOP 1.3.9-17-2017-00020 „Központban az iskola Mórágyon” pályázatunk keretében 40 fővel, iskolásokkal, pedagógusokkal és mórágyi felnőtt lakosokkal külön busszal érkeztünk Kaposvárra. Az előadást a Latinka Házban a Kaposvári Egyetem kulturális központjában tekinthettük meg.

 

Az előadás tartalma:

A történet egy Velence melletti kis halászfaluban játszódik. A helyi csipkeverő lányok és asszonyok már repesve várják haza párjaikat a tengeri halászatról. Az érzelmek és indulatok viharát egy szelet sütőtök igazi csetepatévá korbácsolja. A kibogozhatatlan jogi- és szerelmi perpatvart még a falu jegyzője is alig tudja kibogozni. Végül elcsitulnak a kedélyek és egymásra találnak a szerelmesek. A zenei betétek, a korhű jelmezek és a csodás díszletek csak emelték a kiváló színészek lendületes előadását.

 

A világot olyan komikusan ábrázolták a kiváló színészek – köztük Eperjes Károly is – hogy a nézőket óriási nevetésre ösztönözték. A műben az egy-egy élethelyzet humoros ábrázolása, emellett a félreértések is fontos szerepet kaptak. Kéri Kitty rendezésében játszó neves színészek színvonalas előadása lenyűgözte a közönséget és a mórágyi csapatunk feledhetetlen élménnyel gazdagodva tért haza.

  • © 2018-2021 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 19238