c
Ma 2021. január 26, kedd Vanda napja van.
Ezen a napon történt:

EFOP 318. Aggteleki cseppkőbarlang

Látogatás az Aggteleki cseppkőbarlangban

Esemény dátuma: 2018-06-23

Látogatás az Aggteleki cseppkőbarlangban

 

Az UNESCO világörökségét képező Aggteleki-karszt leghíresebb látványossága a Baradla barlang, melyben túravezető irányításával túráztunk 2018. június 23-án felső tagozatos tanulóinkkal. A kirándulásra az „Együtt, testvérként – iskolaközi szemléletformáló program” EFOP-3.1.8-17-2017-00006 pályázatunk nyújtott lehetőséget.

A barlang bejárata több mint 50m magas sziklafal tövében nyílik. A túra során megismerkedtünk a cseppkövek világával, melyek fantáziadús elnevezést kaptak. Láttunk Anyósnyelvet, Mikulást, Tigrist, Sast, Egri Minaretet és Szószéket is. Hatalmas, mesebeli termeken haladtunk végig; a Csontház-teremből a Teknősbéka- majd a Tükör-terembe, ahonnan a kitűnő akusztikájú Hangversenyterembe érkeztünk.

Romantikus zene hallgatása közben csodálhattuk meg a szép cseppkőalakzatokkal díszített természetes csarnokot. Mindenkit lenyűgözött a 13 egymás melletti cseppkőoszlop, melyeket az aradi vértanúkról neveztek el. A barlangot a Csipke-termen át hagytuk el feledhetetlen élményekkel gazdagodva.

A barlangban a hőmérséklet + 10 fok, ennek megfelelő meleg ruháról és túracipőről mindenki előzőleg gondoskodott.

A kirándulás minden szempontból feltöltött valamennyiünket és szép emlékekkel gazdagodtunk.

  • © 2018-2021 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 19535