c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:

EFOP 318. Találkozó Kaposszekcsővel

Kaposszekcsői testvériskolánkban jártunk látogatóba

Esemény dátuma: 2018-09-21

 

Találkozó Kaposszekcsővel

Találkozó helyszíne: Kaposszekcső

Találkozó időpontja: 2018. szeptember 21-22.

Iskolánk felső tagozatos tanulói 41-en, 6 pedagógus kíséretével 2 napos találkozón vettek részt testvériskolánkban Kaposszekcsőn. A találkozón nagyon sok élményt szereztek a gyerekek. Az első napon közelebbről megismerkedtek az iskola épületével, termeivel, hiszen voltak a csapatunkban új tanulók, akik a tavalyi 4. osztályból kerültek felső tagozatba, illetve, akik más iskolából érkeztek. Az új tanév kezdésére felújított termek, a füves pálya, a sportcsarnok ismét elvarázsolta a gyerekeket. A helyi pedagógusok közül Tillmann Ferenc (Feri bácsi) előadást tartott a faluról, a helyi nevezetességekről, az iskola múltjáról. Tanulóink érdeklődve hallgatták az érdekes információkat, számukra fontos kérdéseket tettek fel, majd kaptak válaszokat. Az iskola folyosóján található képek, dekorációk elnyerték tetszésüket, a történelmi témájú képekről előadást hallgathattak meg.

Az előadást követően túráztunk a faluban, megtekintettük a faluházat, mely már sajnos felújításra szorul, majd megtudtuk, hogy ritka helyzetben van a falu, hiszen a református és a katolikus templom egymás mellett található a falu központjában, amire a környéken nem nagyon van példa. Mindkét templom az elmúlt időszakban lett renoválva, ezért csodaszép állapotban találhatóak. A katolikus templomot végre belülről is megtekintettük, a gyerekek elragadtatva nézték a belső díszítéseket. Egy közös imát követően ismét előadást hallgathattak meg a gyerekek a templom kialakulásával, nevéhez kapcsolódó legendával kapcsolatban. Később egy sétával zártuk le a faluval való ismerkedést.

A második napon a falu központjában található kis szökőkutat és hidat néztük meg először. Ezt követően az iskolában tartott sportnapon vettünk részt. A sportolást egy zenés bemelegítéssel kezdték a gyerekek, majd csapatokban kellett 5 állomáson részt venniük. Az állomások közül az egyik a rendőrség segítségével volt kialakítva. Itt a gyerekeknek bójákkal kirakott pályán kellett biciklivel ügyességi feladatokat végrehajtani. Tanulóink ügyesen vették az akadályt, sikeresen végigmentek a pályán. Ezután kidobóban mérhették össze a csapatok az erejüket a sportcsarnok épületében. Kipróbálhatták magukat hosszútávfutásban, ugrógyakorlatokban és ügyességi sorversenyekben.

A program végén kézművesedéssel zártuk a napot. Az ott készített tárgyakat emlékül hazahozhatták a résztvevők.

A gyerekek szívesen vettek részt a feladatokban, barátságokat kötöttek és élményekkel gazdagon tértek vissza Mórágyra.

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272791