c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:

EFOP 318. Találkozó Kaposszekcsővel

Találkozó Kaposszekcsővel

Esemény dátuma: 2019-09-28

Találkozó Kaposszekcsővel

 

 

Találkozó helyszíne: Kaposszekcső

Találkozó időpontja: 2019. szeptember 27-28.

Iskolánk felső tagozatos tanulói 34-en, 6 pedagógus kíséretével 2 napos találkozón vettek részt testvériskolánkban Kaposszekcsőn. A találkozón nagyon sok élményt szereztek a gyerekek és felnőttek egyaránt. Az első napon reggel végigjártuk az iskola termeit, a különböző épületeket, hogy azok, akik még nem jártak itt az iskolában, ők is megismerjék. A felújított termek, a füves pálya, a sportcsarnok elvarázsolta a gyerekeket. A jó időnek köszönhetően az igazgatóasszony; Robár Gáborné (Kriszti néni) az udvaron tartott előadást a faluról, a helyi nevezetességekről, az iskola múltjáról. Tanulóink érdeklődve hallgatták az érdekes információkat, számukra fontos kérdéseket tettek fel, amire rendre válaszokat is kaptak.

Ezt követően az iskolában tartott sportnapon vettünk részt. A sportolást egy zenés bemelegítéssel kezdték a gyerekek, majd csapatokban kellett 5 állomáson részt venniük. Az állomások közül az egyik a rendőrség segítségével volt kialakítva. Itt a gyerekeknek bójákkal kirakott pályán kellett biciklivel ügyességi feladatokat végrehajtani. Tanulóink ügyesen vették az akadályt, sikeresen végigmentek a pályán. Ezután sorversenyben mérhették össze a csapatok az erejüket a sportcsarnok épületében. Kipróbálhatták magukat hosszútávfutásban, ugrógyakorlatokban, ügyességi feladatokban.

Második nap kirándultunk a faluban, a központban található kis szökőkutat és hidat néztük meg először. Új tanulóink is megtudták, hogy ritka helyzetben van a falu, hiszen a református és a katolikus templom egymás mellett található a falu központjában, amire a környéken nem nagyon van példa. Mindkét templom az elmúlt időszakban lett renoválva, ezért csodaszép állapotban talá

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272800