c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:

EFOP 318. Találkozó Kaposszekcsővel

Találkozó Kaposszekcsővel

Esemény dátuma: 2019-05-01

Találkozó Kaposszekcsővel Mórágyon

 

Találkozó helyszíne: Mórágy

Találkozó időpontja: 2019. április 30. – május 1.

2019. április 30-án másik pályázatunk keretében Tavaszváró hagyományok címmel egy egész napos programot rendeztünk a Mórágyi Általános Iskolában, melyen részt vettek a Bátaapáti Telephelyünk tanulói és dolgozói, a mórágyi óvodások, a mórágyi lakosok, szülők, érdeklődők és nem utolsó sorban a kaposszekcsői testvériskolánk tanulói és pedagógusai.

A program kezdetén Mucska Melinda igazgatónő köszöntötte vendégeinket, ismertette a részletes napi programot és egy előadást is hallhattak a résztvevők Mórágyról. Ezen a napon gyermekeink az iskola udvarán barátságos focimérkőzésen vettek részt a vendégiskolával. A meccs után egy solymász házaspár tartott előadást a sólyomtartással, idomítással és röptetéssel kapcsolatban. Bemutattak nekünk egy héját és egy sólymot, megismertetve velünk szokásaikat. Jellegzetes tudnivalókkal láttak el minket róluk. Ezután még a karunkon is kipróbálhattuk, milyen érzés őket tartogatni, etetni. A madarak etetése után a solymász házaspár és a kaposszekcsői vendégek ebédeltek először, majd ezután mi, a vendéglátó iskola tanulói és pedagógusai, dolgozói. Azért fontos ezt megemlíteni, mert a solymász hölgy olyan szoros kapcsolatban van a madarával, hogy a karján tartva ebédelt az igazgatói irodában.

Ebéd után folytatták a gyerekek a játékokat, kosárlabdáztak, udvari játékokkal játszottak. A legnagyobb sikere az iskola udvarán felállított légvárnak volt, ami egy hatalmas csúszda is volt egyben, ennél a játéknál egész nap sorban állás volt. Az iskola tanulói és a kaposszekcsői gyerekek, valamint az óvodások és bátaapáti iskolások forgószínpadszerűen csoportokban történelmi előadást hallgattak a nap folyamán. A felső tagozatosokra és a kaposszekcsői gyerekekre délután várt ez az érdekes előadás. A gyerekek érdeklődőek voltak és bátran kérdeztek a témával kapcsolatban. Az előadók az előző nap iskolánk udvarán felépített jurtát mutatták be részletesen, elmesélve annak eredetét és a benne lévő tárgyak történetét, használatuk mikéntjét, módját. Még Árpádkori zeneszerszámokat is megszólaltattak az előadók. Ezen kívül kipróbálhatták a gyerekek a célba lövést nyíllal, valamint a kelevéz hajítás technikáját is elsajátíthatták. A gyerek körében igen nagy sikert aratott ez a fantasztikus, programokkal teli nap.

Másnap, május 1-jén egy közös délelőtti beszélgetést követően mozilátogatást tettünk Pécsre, a Pláza épületében található Cinema City-ben. A filmvetítés előtt a gyerekek kicsit nézelődtek a folyosókon, megnézték a plaza épület, a boltokat kívülről és az éttermeket majd beültünk a moziba a Csodapark című előadást megtekinteni. A gyerekeknek és nekünk, pedagógusoknak is nagyon tetszett a film, izgalmas, és érdekes volt, mivel 3 D-ben néztük. A film témája közel állt a gyerekekhez, egy kislányról szólt, aki egy elhagyatottnak tűnő vidámparkot fedezett fel az erdőben, ahol igen nagy fejetlenség uralkodott. June rájött, hogy ez a hihetetlen hely saját képzeletének a szülötte, így csak ő képes megmenteni ezt a varázslatos helyet, azzal, ha újrateremti a csodát… A film a gyerekek elmondása szerint nagyon volt, többen könnyekig meghatódtak. A film megtekintése után visszamentünk Mórágyra, a két iskola elköszönt egymástól, majd a kaposszekcsői gyerekeket a busz hazaszállította Kaposszekcsőre. A barátság ismét sok közös élménnyel gyarapodott.

 

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272888