c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:

EFOP 318. Partnerség

Lovardában a testvériskolánkkal

Esemény dátuma: 2019-09-20

Atlétika napja a Mórágyi Lovardában

(„B verzió” – külföldi partnerséghez kapcsolódó program)

2019. szeptember 20-án tartotta iskolánk „Központban az iskola Mórágyon” pályázatunk keretében került megrendezésre az „Atlétika napja” elnevezésű rendezvényt, melyet a Mórágyi Lovardában tartottuk, ami kb. két kilométerre van az iskolától. Erre az eseményre iskolánk meghívta testvériskolájának tanulóit, pedagógusait és bátaapáti tagintézményünk tanulóit, pedagógusait, a mórágyi óvodásokat és nevelőiket, szülőket, hogy vegyenek részt egy kiváló hangulatú atlétikai jellegű ügyességi, sor- és váltóversenyben. A tanulókon és pedagógusokon kívül meghívtuk a szülőket, nagyszülőket, hozzátartozókat és egy igazi családi nap kerekedett az „Atlétika napja” elnevezésű programunkból.

Az iskolások 8 órakor gyülekeztek az iskola előtt, majd legyalogoltunk a lovardához. A lovardáig tartó 2 km-es túra kiváló bemelegítés volt minden tanulónak. A testvériskolások és bátaapáti iskolások külön busszal érkeztek a helyszínre, ezért a programokat csak 10 órakor tudtuk elkezdeni. De a várakozás senkit sem zavart, hiszen sok sportolási és játéklehetőség adódott, ami lekötötte a gyerekeket, illetve többen a lovakat etették, kényeztették bent az istállóban.

Röviddel 10 óra után a lovarda vezetője részéről egy rövid eligazítás és a programok ismertetése után megkezdtük az ügyességi, atlétikai csapatbajnokságot, ahol olyan játékos, vidám feladatokat igyekeztünk összeállítani, amit az óvodások és iskolások is egyaránt végre tudnak hajtani. A csapatokban vegyesen voltak gyerekek minden korosztályból, azonos számban. A verseny végig jó hangulatban telt, a tanulók egymást bíztatva teljesítették a versenyszámokat, hiszen tudták, hogy eredményük közösen számított. Egymásért küzdöttek, igazi csapatszellem uralkodott a pályán, a nagyobbnak szépen segítették a kisebbeket. A sportfoglalkozás után a gyerekeknek az előzőleg beosztott csapatokban lehetőségük volt lovagolni, meghatározott időre elrejtett patkókat keresni a mezőn és kézműves foglalkozáson részt venni, légvárban és trambulinban ugrálni.

A sok játékos program után közösen fogyasztottuk el az ebédet is, ami ízletes babgulyás volt, igazi finom puha kenyérrel. Az ebéd hangulatos beszélgetés közben zajlott. Ezután a gyerekek a lovardában található játszótéren, trambulinon, az óvodások pedig a homokozóban játszottak. 14 órakor ismét egy gyalogtúra keretében tértünk vissza az iskolába, féli csoportunk pedig haza. Ezen a napon nem csak egy jó versenyzési lehetőséget biztosítottunk, de partneriskolánkkal való kapcsolatunkat is tovább mélyítettük.

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272865