c
Ma 2021. január 24, vasárnap Timót napja van.
Ezen a napon történt:

EFOP 318. Gyereknap a Mórágyi Iskolában

Gyereknap

Esemény dátuma: 2019-05-31

Gyereknap a Mórágyi Általános Iskolában

 

Az EFOP-3.1.8-17-2017-00006 2019. május 31-én, pénteken az iskola egy rendhagyó gyermeknapot tartott. Nem egy, szokványos gyermeknapi programot állítottunk össze, hanem egy annál sokkal értékesebb programmal kedveskedtünk egymásnak, vagyis alsó tagozatos a felső tagozatosnak, felső tagozatos az alsó tagozatosnak adott olyan ajándékot, mely nem kézzel fogható, de annál inkább az ajándékozásról, a szeretetről szólt. A tanévben készült gyermekprodukciókból egy kiváló összeállítást rendeztünk és előadtuk az iskola tanulóinak. Délelőtt gyülekeztünk a kultúrházban, megbeszéltük, hogy próbálni fogunk a délelőtt során, délután pedig mindenki felöltözve a jelmezébe, előadják egymásnak a produkciókat. Aki éppen nem próbált azok az udvaron játszhattak különböző udvari játékokkal.

Az előadáson a gyerekeknek a legemlékezetesebb pillanatokat a két színdarab okozta. Az alsósok, vagyis az iskola SzínLelők csapata a „Szeretlek, mint…” című színdarabot adták elő, mellyel egyenesen a népmesék világába repítették társaikat. A mese nem másról, mint a legkisebb királyleányról és a só meséjéről szólt. A magyar népmesék között ez az egyik legismertebb történet, amikor az öreg király megkérdezte édes leányait, hogy mennyire szeretik őt. A három leányból a legkisebbik adta a leghétköznapibb választ, hogy ő úgy szereti édesapját, mint az emberek a sót, de őszintesége haragra gerjesztette a királyt, s leányát elűzte palotájából. Mint minden mesében természetesen itt is jóra fordult minden, s kisebb-nagyobb csodák által az öreg király megbékélt. Az alsó tagozatos gyerekek bámulatos előadása, mely főként a szeretet egyfajta megéléséről szólt, sokszor derítette mosolyra a közönséget.

A felső tagozatosok csapata a Mórágyi röghöz kötöttek a „Barvale Avesam, avagy a csórók karrierje” című színdarabbal készültek. A gyerekek körében óriási sikert arató mulatságos színdarab felejthetetlen élményt okozott mindenkinek. A darab egy furfangos roma emberről és az ő családjáról szól, akik mindenáron gazdagok akartak lenni, s ezért mindent el is követtek. Céljuk elérése érdekében három alkalommal is sikerült átverniük három diáklegényt. A főszereplő roma kisfiú olyan kimagasló alakítást nyújtott, hogy vitte magával a sok-sok váratlan és vicces fordulatot tartalmazó színdarabot. A közönség hatalmas tapssal köszönte meg a fantasztikus produkciókat.

A színdarabok között több verses és dalos produkció is felcsendült, melyek mindegyike rendkívül színvonalas volt. A tartalmas és értékes műsor után még maradt idő arra, hogy a gyerekek udvari játékokkal múlassák az időt az iskola sportudvarán.

  • © 2018-2021 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 19194