c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:

EFOP 318. Kirándulás a Bikali Élménybirtokra

Mórágyi iskolások a Bikali Élménybirtokon

Esemény dátuma: 2019-06-06

Kirándulás a Bikali Élménybirtokra

 

Az EFOP-3.1.8-17-2017-00006 pályázatunk keretében 2019. június 06-án a mórágyi iskolások és pedagógusok, valamint az iskola technikai dolgozói Bikalra kirándultak az Élménybirtokra.

Az iskolások és kísérőik egy valóságos mesevilágba csöppentek. A gyerekeket boszorkányház, interaktív állatudvar és Mesebarlang várta. A legsikeresebb a boszorkányház volt, ahová többször is visszatértek a gyerekek.

Az állatsimogatóban “A kiskakas gyémánt félkrajcárja” valamint “A róka és a holló” története elevenedett meg. Bár falusi gyerekek jöttek ide látogatóba, mégis meglepte őket az állatok közelsége. A kecskéket, birkákat ugyanis szabadon engedték ezen az udvaron, akik a gyerekek között szabadon jártak-keltek.

„Labirintus” játékban is részt vettek tanulóink, melyben az volt a feladat, hogy miközben felfedezik a 7,5 hektáron elterülő birtokot, közben a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat kellett keresniük. Megtanulhattak a gyerekek varázsolni is és táncoktatásban is részt vettek a Puchner Pódiumon, mely Ugi mama vezénylésével zajlott. Ez igazán vicces volt, hiszen Ugi mama, aki különben varázsló is volt és a gyerekeket vicces formában tanította táncolni. A gyerekeink, főként a színjátszásban részt vevők nagyon vidáman hajtották végre a feladatokat azért, hogy elsajátítsák a varázslás mesterségét és az állítólag legmodernebb táncokat.

A György teremben „A lovagmese” című színdarabbal szórakoztatták a mórágyiakat, mely egy ifjú kalandjait mutatta be a lovaggá válás útján. A színdarabra – mely igazából egy komédia volt – megtelt az egész lelátó. A lovagregénybe belecsempészték a mai gyerekek „világát” a mátrixos és Jedi lovagok fénykardos harcait, amik miatt zengett a pódium a gyermekkacajtól.

A nap folyamán a birtok összes kézműves műhelyébe, a mesteremberek munkájába is betekintést nyerhettek az iskolások és vásárolhattak portékáik közül. Az óvárosi műhelyekben a következő mesteremberek várták a vendégeket: mézeskalács készítő, bőrműves, ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, kosárfonó, fazekas, ólomkatona festő, könyvkötő, szabóműhelyben a gyöngy ékszerkészítő és a reneszánsz ruhakészítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában fafaragó.

A nap zárásaként és az Élménybirtok fő attrakciójaként a lovagi tornára látogattunk el, ahol a korabeli lovagok egymásnak feszültek, s a nézőtéren helyet foglaló királyi pár kegyeiért birokra mentek egymással. Az izgalmas lovagi torna, a látványos csatajelenetek és a mozgalmas ügyességi lovasbemutatók helyszínéül szolgáló lovagi küzdőtér és annak hangulata mélyen bevésődött a gyerekek és pedagógusok emlékezetébe. Szép és tartalmas emlékekkel zárult ez a napunk. Köszönjük a lehetőséget!

 

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272820