c
Ma 2021. január 26, kedd Vanda napja van.
Ezen a napon történt:

EFOP 318. Találkozó Kaposszekcsővel

Találkozó Kaposszekcsővel

Esemény dátuma: 2018-06-11

Találkozó Kaposszekcsővel Mórágyon

 

A találkozó időpontja: 2018. június 11-12.

A találkozó helyszíne: Mórágy

A Mórágyi Általános Iskolában tett 2 napos látogatást júniusban a kaposszekcsői iskola néhány felsős tanulója. Az ismételt találkozásnak megörülvén a gyerekek és pedagógusok kicsit beszélgettek egymással.

Közös reggelizés után Mucska Melinda igazgatónő előadását hallgathatták meg az iskolaudvaron a gyerekek és pedagógusok. Az előadás a különböző generációkról, azok egymás mellett éléséről szólt. Konkrét példákat felvonultatva esett szó arról, hogy a családi, társadalmi, kisebb vagy nagyobb közösségi együttélés munkát, eredményeket, örömet, bánatot, sikereket és sikertelenségeket fel – és leívelő életpályákat rejthet magában. Az előadás rendkívül színvonalas volt, nagyon tetszett minden gyereknek és többen hozzá is szóltak, illetve kérdéseket is tettek fel a témával kapcsolatban. Ezután az előadáshoz kapcsolódóan, annak stílusát és hangulatát követve az udvaron egy népi előadást tekinthettünk meg, melyhez óriásbábos színdarab társult.

Ebéd után egy népi játszópark érkezett iskolánkba, érdekes ügyességi és népi játékokkal, melyekkel a gyerekek megismerkedhettek, kipróbálhatták azokat. Ezután egy tűzzsonglőr szórakoztatta a közönséget. Az éjszakát a mórágyi Gránit fogadóban töltötték a vendégek.

Másnap reggel egy kis vetélkedőt tartottunk, hogy ki tud többet a másik iskolájáról. A verseny döntetlenül végződött, diákjaink örömére. Tízórai után egy sportvetélkedő vette kezdetét, vegyes csapatokban. A verseny ügyességi és gyorsasági feladatokból állt. Közös ebédet követően egy túrázás vette kezdetét. A Kék túra útvonalat követve az erdőn keresztül elmentünk a „Henrik forráshoz”. A forrás vizétől felfrissülve indultak vissza az iskolához a gyerekek. Visszaérkezés után a két iskola búcsút vett egymástól, majd a kaposszekcsői iskola tanulói remélhetőleg sok élménnyel telve indultak haza.

  • © 2018-2021 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 19517