c
Ma 2020. szeptember 20, vasárnap Friderika napja van.
Ezen a napon történt:

EFOP 318. Múzeumlátogatás Budapesten

Látogatás a Hadtörténeti Múzeumban

Esemény dátuma: 2018-09-25

Látogatás a Hadtörténeti Múzeumban

 

Téma: ”Együtt, testvérként Mórágy – Kaposszekcső – Tomásov”

Időpont: 2018. szeptember 25.

Helyszín: Budapest - Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Résztvevők: A Mórágyi Általános Iskola felső tagozatos diákjai és pedagógusai

Projekt címe: ”Együtt, testvérként-iskolaközi szemléletformáló program”

 

Iskolánk felsős diákjai és kísérő pedagógusai az „Együtt, testvérként-iskolaközi szemléletformáló program” keretében Budapestre látogattak a Hadtörténeti Intézet és Múzeumba. A múzeum fontos feladatának tartja a közreműködést a nemzettudat és a hazafiságra nevelésben, valamint a helyes, objektív történelemszemlélet kialakításában, megtartásában és erősítésében. Határon túli magyar testvériskolánkkal való kapcsolattartás lényege is a hazafiasság erősítése, kialakítása, hiszen egy nemzethez tartozunk, a gyökereink ugyanis közösek.

A múzeum állandó kiállításait tekintettük meg, mely átfogó áttekintést adott Magyarország hadtörténetéről. Az úgynevezett boldog békeidők korszakát egyenruhákkal, kitüntetésekkel, fegyverekkel és lőszerekkel mutatták be a kiállítások. A kiállítások nyomon követik a magyar katonák (katonaság) sorsát. Kiemelten foglalkoznak természetesen a forradalom és szabadságharc eseményeivel, csatáival. A műtárgyak között viszontláthattuk többek közt a 48-as kokárdákat, a nemzetőri karszalagokat, pisztolyokat, szablyákat is. Megismerkedhettünk a honvédzászlók típusaival, a honvédsereg fegyvernemeivel. Érdekes, hogy nem csak a fiúk körében jelentettek a katonai eszközök sikert, de a lányok is nagy érdeklődéssel tekintették meg a kiállítást.

A Múzeumban való látogatás sok információszerzést, tanulást, ugyanakkor kellemes kikapcsolódást is jelentett tanulóinknak és pedagógusainknak, akik élményekkel gazdagodva tértek haza.

 

  • © 2018-2020 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 11559