c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:

Színházlátogatás - Experidance - Nostradamus

Nostradamus

Esemény dátuma: 2018-09-12

Színházlátogatás

ExperiDance táncelőadás

 

 

Téma: ExperiDance táncelőadás

Időpont: 2018. szeptember 12. 19 óra

Helyszín: Babits Mihály Művelődési Központ, Szekszárd

Résztvevők: A mórágyi iskola tanulói, pedagógusai és mórágyi felnőttek 45 fővel

Az előadás címe: Nostradamus - Világok vándora

Előadó: Az ExperiDance együttes tánckara

 

Az EFOP 1.3.9-17-2017-00020 „Központban az iskola Mórágyon” pályázatunk keretében 45 fővel - a falu lakói, az iskola pedagógusai és az általános iskola tanulói- külön busszal érkeztünk Szekszárdra, a Városi Színház termébe.

 

Az előadás tartalma:

Földünk ezer arcát, sokszínű, csillogó és misztikummal teli világát mutatja meg a Nostradamus – Világok vándora című táncelőadás. A produkció igazi örömjáték, amely az ExperiDance-repertoár leglátványosabb koreográfiáit csavarja meg úgy, hogy a darab egy nagy időutazássá válik országokon és korokon át.

 

A történet szerint Nostradamus egy időutazós világkörüli útra viszi csalfa feleségét, hogy a kedvében járjon és megmutassa neki: lám, minden jóslata valóra vált. Nostradamus feleségét Rimár Izabella, az ExperiDance táncművésze alakítja. Az úton velük tart Nostradamus két tanítványa, a feleséggel mindig kacérkodó néma bűvész, és a mindig stréber mitugrász tanítvány is. Eljutnak Ausztráliába, Indiába, a gésák és szamurájok országába, Japánba. A spanyol virtust és az orosz jókedvet is megtapasztalják a főszereplők, sőt még egy focimeccset is megnéznek Brazíliában. A nagy utazás történelmi korokon is átível: Egyiptomban tanúi lehetnek Kleopátra és Julius Caesar szerelmének, találkoznak Kopernikusszal, Erdélyből Drakula miatt utaznak sietve tovább, Amerikában pedig Elvis énekel nekik. Végül természetesen Európa szívében, Magyarországon zárul a történet.

 

A zenei hangszerelés, a szép jelmezek és a csodás díszletek csak emelték a kiváló táncosok lendületes előadását. A magávalragadó, lehengerlő és színvonalas produkciójuk lenyűgözte a közönséget. Kis csapatunk feledhetetlen élménnyel gazdagodva tért haza.

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272764