c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:

Atlétika napja

Atletizáltunk a Mórágyi Lovardában

Esemény dátuma: 2018-09-07

Atlétika napja Mórágyon

 

 

Az EFOP 1.3.9-17-2017-00020 „Központban az iskola Mórágyon” pályázatunk keretében került megrendezésre az „Atlétika napja” elnevezésű rendezvényünk, melyet a Mórágyi Lovardában tartottuk, ami kb. két kilométerre van az iskolától. Erre az eseményre iskolánk meghívta a bátaapáti tagintézményünk tanulóit, pedagógusait, valamint a mórágyi óvodásokat és nevelőiket, hogy vegyenek részt egy kiváló hangulatú atlétikai jellegű ügyességi, sor- és váltóversenyben. A tanulókon és pedagógusokon kívül meghívtuk a szülőket, nagyszülőket, hozzátartozókat és egy igazi családi nap kerekedett az „Atlétika napja” elnevezésű programunkból.

 

2018. szeptember 07-én 8:00-kor volt a gyülekező az iskola előtt. Innen a mórágyi iskolások indultak közösen, majd a buszmegállónál csatlakoztak az óvodások és közösen gyalogoltunk le a lovardához. A bátaapáti iskolások külön busszal érkeztek a lovardához Bátaapátiból.

 

A lovardáig tartó 2 km-es túra kiváló bemelegítés volt minden tanulónak. Ott egy rövid eligazítás és a programok ismertetése után megkezdtük az ügyességi, atlétikai csapatbajnokságot, ahol nem pont a klasszikus értelemben vett atlétikai csapatbajnokság zajlott, hiszen olyan játékos feladatokat igyekeztünk összeállítani, amit az óvodások és iskolások is egyaránt végre tudnak hajtani. Az atlétikai jellegű feladatok közé játékos és mókás feladatokat is beiktattunk, amit a gyerekeke nagyon élveztek.

 

Vegyes csapatok voltak, mindegyik csapatban azonos számú óvodás, alsó- és felső tagozatos gyermek szerepelt. A verseny végig jó hangulatban telt, a tanulók egymást bíztatva teljesítették a versenyszámokat, hiszen tudták, hogy eredményük közösen számít. Egymásért küzdöttek, igazi csapatszellem uralkodott a pályán, a nagyobbnak óvták-védték és segítették a kisebbeket.

 

A sportfoglalkozás után a gyerekeknek lehetőségük volt lovagolni, meghatározott időre elrejtett patkókat keresni a mezőn és kézműves foglalkozáson részt venni.

 

Közös ebéd is volt, ahol az intézmények gyermekei, pedagógusai és a hozzátartozók közösen falatoztak egy jó beszélgetés közben. Az ízletes babgulyás elfogyasztása után a gyerekek a lovardában található játszótéren, trambulinon, az óvodások pedig a homokozóban játszottak. 14 órakor ismét egy gyalogtúra keretében tértünk vissza az iskolába.

 

A gyerekek még ma is emlegetik a kiváló hangulatú napot, hiszen szép, valóban közösségi élményekkel, valamint minden tanuló egy maga által készített ajándéktárggyal térhetett vissza iskolánkba, úgy hogy közben népszerűsítettük az atlétika sportágat, az ügyességi versenyszámokat, versenyzési lehetőséget biztosítottunk, remélhetőleg szélesítve ezzel az atlétika sportág utánpótlásbázisát. Az intézmények között, valamint a intézmény és szülők közötti kapcsolatok kiépítése, erősítése is megtörtént, a gyerekek között sportbarátságok alakultak ki, de a fair play szellemiségének elmélyítése is megtörtént

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272866