c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:

Mórágyi néptáncfesztivál

Néptáncolnak a mórágyi gyerekek

Esemény dátuma: 2018-08-25

Mórágyi (Gránit) néptáncfesztivál

 

Téma:                        Tánc, néptánc

Időpont:                     2018. augusztus 25. szombat 9:00-18:00

Helyszín:                    Mórágyi általános Iskola és az udvarán felállított rendezvénysátor

Résztvevők:               A mórágyi iskola tanulói, pedagógusai, Mórágy Község lakói és az idelátogató                                        vendégek

Az program címe:     Mórágyi (Gránit) néptáncfesztivál

 

2018. augusztus 25-én, szombaton tartottuk a Mórágyi (Gránit) néptáncfesztivált. A csoportok az iskola tantermeiben tudtak átöltözni és felkészülni a fellépésre. A sportudvaron felállított rendezvénysátorban zajlottak az események. A sátrat minden rendezvényünkre ingyenesen megkapjuk, ez a TETT-es települések tulajdona. A sátordekorációnk évek óta állandó, melyek mórágyi archív képek alapján készült molinók. A sátorban felállított színpadon léptek fel a táncosok és népdalénekesek. Nyár és nyári szünet lévén, sajnos sok megkeresett csoport utasította vissza a nálunk való szereplést, ezért teret adtunk nem csak a néptánccsoportoknak, de a modern tánccsoportoknak és népdalkórusoknak is.

 

A színpadi műsort a Mórágyi Német Nemzetiségi Néptánccsoport nyitotta meg. Fellépett a Bátaapáti Aranyfácán Néptáncegyüttes, akik magyar táncokat vittek színpadra. A Bátai Vadvirágok Tánccsoport, a romák képviseletében táncoltak a lelkes közönségnek. A Bátai Tamburazenekar lendületes dalokkal fűszerezte meg a fesztivált. A Budapestről érkezett Piros Iskola tánccsoportját is szerepelt, akiktől német nemzetiségi táncokat láthattunk és német dalokat hallhattunk népdalkórusuktól. Bemutatkozott a Sárpilisi Tüskerózsa Dalkör is, akik fantasztikus magyar népdalokkal szórakoztatták a közönséget. Modern hiphop és brake dancet táncoló fiatalok is bemutatkoztak. Az egyik, a szerbiai testvértelepülésünkről; Bajmokról érkezett csapat, a másik a Bátaszéki Best Street Team volt. A közönség nagy kedvencei voltak ők, ezt bizonyította a produkcióik után járó szűnni nem akaró taps. A fellépő csoportok egymást váltották a színpadon.

 

A vendégeknek lehetőségük volt a sátoron kívül nézelődni és vásárolni is, hiszen különböző árusok kínálták portékájukat ezen a napon. A gyerekeknek is akadt külön szórakozási lehetőség, hiszen légvár volt felállítva az udvaron, ahol akár egész nap ugrálhattak, játszhattak, de arcfestésre is volt lehetőség.

 

A résztvevők visszajelzései alapján kiváló hangulatú táncfesztivált zártunk itt a gránit hazájában Mórágyon.

 

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272918