c
Ma 2021. január 26, kedd Vanda napja van.
Ezen a napon történt:

Tavaszváró hagyományok

Hagyományainkhoz híven

Esemény dátuma: 2018-05-02

Tavaszváró hagyományok

 

 

„Központban az iskola Mórágyon” EFOP-1.3.9.-17-2017-00020 Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása” keretében 2018. május 02-án került megrendezésre tavaszváró programunk, mely egész napra kínált játéklehetőséget és érdekes programokat tanulóinknak, valamint a falu óvodásainak és lakóinak. A vidám vásári forgatagra összegyűlt a falu apraja-nagyja. Nagyon örültünk annak, hogy az egész napos programunk ilyen sok érdeklődőt vonzott.

 

A napot, nagyhangú, vidám, vásári komédiások nyitották egy fergeteges, mindenkit megmosolyogtató 50 perces színdarabbal. A darab érdekessége volt, hogy a szereplők gólyalábon, óriásbábok segítségével adták elő műsorukat, melybe bevonták a nézőközönséget is, ezáltal sokkal hangulatosabb és viccesebb volt az előadás. Gyermek és felnőtt szája egyaránt tátva maradt, amikor átlépett felettük egy 4 méter magas óriás alak, és megjelent két óriásbáb: Hamar Gyurka és Marcsa. Megnevettette a közönséget Teca, a cigányasszony csípős, felvágott nyelvével. Történt ugyanis a faluban, hogy... na de ezt majd meghallják tőle ott a faluszélin, de csak akkor, ha Maguk is ott lesznek! Megtudhattuk tőlük, milyen egy igazi lakodalom, ahol a hangulatos népzene mellett ízes, rigmusos versek mulattatják az embert.

 

A „Szélkakas” játszópark már korán reggel kipakolt. Rengeteg népi és – mesékből ismert népi fajátékkal örvendeztette meg az egybegyűlteket. Az udvaribolond-képző egész nap képezte az utánpótlást a királyi udvarba. A kisebbeket kosárhinta repítette magasba. A nagyobbak is találtak szórakozási lehetőségeket. Kifoghatták az aranyhalat, egyensúlyozhattak hordón, célba dobhattak ökörszarvra. A fiúk, igazi Toldi Miklósként próbálhatták ki erejüket. Egyensúlyozva vívhattak egy „petrencés rúddal”. Aki megéhezett, az „hamuban sült pogácsával” űzhette el éhét. Aki megszomjazott „forrásvizet” ihatott. Délután még egy fantasztikus tűzzsonglőr is elkápráztatta a nézőközönséget, mindenki nagy örömére.

 

Késő délután mindenki fáradtan és sok-sok élménnyel indult haza.

 

 

 

  • © 2018-2021 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 19513