c
Ma 2021. január 26, kedd Vanda napja van.
Ezen a napon történt:

Mórágyi Sportválasztó

Sportoljunk!

Esemény dátuma: 2018-06-07

Mórágyi Sportválasztó

 

 

Téma:                        Sport, sportágak, egészség

Időpont:                     2018. június 07. (csütörtök) 9 órától 16 óráig

Helyszín:                    Mórágyi Általános Iskola

Résztvevők:               A mórágyi iskola tanulói és pedagógusai, a mórágyi óvodások és óvónők, a                                             bátaapáti tanulók és pedagógusok, szülők és mórágyi felnőttek

Az program címe:     Mórágyi Sportválasztó

 

A program résztvevői:

Az EFOP 1.3.9 pályázatunk keretében 9 órától sporttal, a különböző sportágakkal és egészséggel kapcsolatos tevékenységeket szerveztünk iskolánk udvarán. A falu lakóin, a szülőkön és iskolásokon kívül külön meghívtuk programunkra a bátaapáti iskolásokat és a mórágyi óvodásokat. Nagy örömmel érkeztek nevelőik kíséretében.

Az program rövid leírása:

A sport- és egészségnapunk sikerére tekintettel, hasonló programokat kínáltunk tanulóinknak a Mórágyi Sportválasztón is. Ezen a napon reggel 9 órától színes és változatos sportprogramokat kínáltunk a résztvevők számára. Kezdésként a Budapestről érkező JóBohócok, akik egyben artisták és zsonglőrök is, szórakoztatták a jelenlévőket. Ezt követően több helyszínen kis csoportokban, forgószínpad szerűen próbálhatták ki a gyerekek és felnőttek a különböző ügyességi és fejlesztő játékokat. A kínálatban az szerepeltek; drogprevenciós játékok, különböző sportok és extrém sportok kipróbálása, TRX állvány használata, valamint fejlesztő-és logikai játékok (sakk, különböző társasjátékok stb.).

 

A kisebbek és az óvodások számára a készséges szervezők bohócruhában lufit hajtogattak és arcfestést valamint csillámtetoválást készítettek. Segítségünkre sietett az iskolarendőr, aki szintén egész délután a gyerekekkel volt, előadást tartott nekik a rendőrségi munkáról. Felvehették a gyerekek a rendőrök felszerelését. A helyi védőnő is jelen volt a sportválasztónkon, ő a drogprevenciós játéknál segédkezett és az egészséges életmódról tartott kiselőadást, illetve beszélgetett a gyerekekkel, szülőkkel. A gyermekvédelmi munkatársak is kijöttek Bonyhádról, hoztak péksüteményt, melyet a nap során megéhező gyerekek elfogyaszthattak. A Bátaszéki Önkéntes Tűzoltók is szolgáltattak programot ezen a szép napon, általuk habparty volt a gyerekeknek és a tűzoltóautó tetejéről is ugrálhattak. A nap nagyon mozgalmas és vidám hangulatban zajlott. Szeretnénk, ha ez a program hagyománnyá válna iskolánkban.

  • © 2018-2021 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 19534