c
Ma 2020. szeptember 25, péntek Eufrozina napja van.
Ezen a napon történt: 1657. szeptember 25., Megszületett Thököly Imre főnemes, kuruc hadvezér, erdélyi és felső-magyarországi fejedelem.
MENÜ

Magyar sport napja

Számháború

Esemény dátuma: 2018-05-04

Magyar sport napja

 

 „Központban az iskola Mórágyon” EFOP-1.3.9.-17-2017-00020 Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása” című pályázatunk keretében 2018. május 04-én tartottuk a Magyar sport napja elnevezésű rendezvényünket. Erre a napra számháborút terveztünk, melyen az egész iskola részt vett. Mivel kis faluban élünk, rendkívül fontosnak tartjuk, hogy minél több időt töltsünk el a természetben, azt pedig mindig hasznosan. Mórágy természet adta kincseit megbecsülve és az itteni természet adta lehetőségeinket kihasználva esett a választásunk egy gyalogtúrára és egy talán sokak számára elfeledett, nekünk mégis ismert és népszerű játékra, a számháborúra.

 

Reggel 8 órakor indultunk az iskola elől. Túránk Mórágy hosszú utcáin (az Alsónánai és Szabadság utca) át egészen a Henrik forrásig vezetett, ami kb. egy 2 km-es túra. A Henrik forrásnál kicsit megpihentünk, megreggeliztünk, majd ittunk a forrás tiszta vizéből. Ezután a gyerekkel felelevenítettük a számháború játékszabályait, két csapatra osztottuk őket, megkapták az előzőleg már elkészített számokat, melyet a homlokukra erősítettünk gumival és megkezdődött a „háború”. A játékterület kiválóan alkalmas volt ehhez a játékhoz, melyet a gyerekek nagyon élveztek és szabályokat betartva hosszasan játszottak.

 

A játék végeztével, mindenki megtöltötte a kulacsát, elfogyasztotta a maradék szendvicsét és újra kezdetét vette a kb. 2 km-es túra vissza az iskolába. Kiváló és tartalmas, élményekkel teli, feledhetetlen órákat tölthettünk ismét együtt.