c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:

Gurul a labda - Megyei Diákolimpia

Csak a Mórágy

Esemény dátuma: 2018-05-18

Gurul a labda

 

 

„Központban az iskola Mórágyon” EFOP-1.3.9.-17-2017-00020 Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása” című projektünk keretében, 2018. május 18-án, pénteken rendeztük meg a Diákolimpia – Kisiskolák Megyei Labdarúgó Tornáját. A torna célja, verseny- és játéklehetőség biztosítása, különös tekintettel a hátrányos helyzetű települések köznevelési intézményeiben tanuló fiatalok részére. A Mórágyi Általános Iskola célja volt továbbá az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok közötti sportbarátságok kialakítása, elmélyítése, az együttműködés, a fair play szellemiségének elmélyítése. A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen.

 

Rendkívül rangos versenyt sikerült megszervezni 6 csapat, iskola és a Tolna Megyei Diáksport Bizottság vezetőinek részvételével. Iskolánk minden tanulója részt vett a megmérettetésen, ki játékosként, ki pedig szurkolóként. A versenyen még Mórágy Község polgármestere is tiszteletét tette, több önkormányzati dolgozó és szülők kíséretében. A Mórágyi Sportegyesület biztosította a két pályát, ahol párhuzamosan zajlottak a mérkőzések, megyei versenybírák vezetésével. A hat iskola, akik erre a versenyre az előselejtezők során továbbjutottak: Őcsény, Tevel, Pálfa, Kaposszekcső, Nagykónyi, Mórágy. Két csoportban körmérkőzésekkel játszottak a csapatok. A mérkőzések eredménye a következő lett: 1. Tevel, 2. Őcsény, 3. Pálfa, 4. Mórágy, 5. Kaposszekcső, 6. Nagykónyi csapata. A mérkőzések kiváló hangulatban zajlottak. A mórágyi iskolásoknak köszönhetően ugyanis igazi szurkolótábor alakult, felidézve ezzel az igazi nagy meccsek hangulatát.

 

A résztvevők ásványvízzel, szódával és szendvicsekkel voltak megvendégelve a mórágyi házigazda részéről. A csapatok és a bizottság visszajelzései alapján, mindenki jól érezte magát és jövőre is szeretnék, ha iskolánk rendezné a megyei versenyt, mi pedig örömmel elfogadtuk ezt a lehetőséget.

 

 

 

 

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272836