c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:

Színházlátogatás - Experidance - Ezeregyév

Experidance

Esemény dátuma: 2018-03-16

Színházlátogatás

ExperiDance táncelőadás

 

 

Téma:                        ExperDance táncelőadás

Időpont:                     2018. március 16. 19 óra

Helyszín:                    Városi Sportcsarnok, Kaposvár

Résztvevők:               A mórágyi iskola tanulói, pedagógusai és mórágyi felnőttek 45 fővel

Az előadás címe:       Ezeregyév táncelőadás

Előadó:                      Az ExperiDance együttes tánckara

 

2018. március 16-án az EFOP-3.1.9.-17-2017-00020 „Központban az iskola Mórágyon” című pályázatunk keretében 45 fővel látogattunk el Kaposvárra különjárattal. A Csiky Gergely Színház szervezésében a Városi Sportcsarnokban alakítottak ki egy hatalmas színpadot az Experidance táncegyüttes számára.

 

Az előadás tartalma:

Az előadás 21 táncképben mutatta be Magyarország páratlanul gazdag múltját. Az egyedi történelem-értelmezésben népünk sorsát az angyali és démoni erők küzdelme mellett a férfiak és nők örök ellentéte formálja. A történetet a remény és az élni akarás hatja át. A magyar, cigány és erdélyi néptáncok mellett távolabbi népek, a törökök, németek és oroszok táncát is eltáncolták. A zenei hangszerelés, a szép jelmezek és a csodás díszletek csak emelték a kiváló táncosok lendületes előadását.

 

A magával ragadó, lehengerlő, színvonalas táncos és egyben színházi előadás lenyűgözte a közönséget. Tanulóktól és felnőttektől egyaránt az volt a visszajelzés, hogy életükben nem láttak még ilyen fergeteges produkciót. Kis csapatunk feledhetetlen élménnyel gazdagodva tért haza.

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272818