c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:

Színházlátogatás - A koncert, avagy semmi sem tökéletes

A koncert

Esemény dátuma: 2018-03-29

Színházlátogatás

A koncert

 

Téma:                        Olt Tamás: A koncert, avagy semmi sem tökéletes

Időpont:                     2018. március 29. 19 óra

Helyszín:                    Csiky Gergely Színház Kaposvár, Agóra

Résztvevők:               A mórágyi iskola tanulói, pedagógusai és szülők 40 fővel

Az előadás címe:       A koncert

Előadó:                      A Csiky Gergely Színház színészei és vendégszínészek

 

Az EFOP 1.3.9 pályázatunk keretében 40 fővel, iskolásokkal, pedagógusokkal és néhány szülővel, külön busszal érkeztünk Kaposvárra. Az előadást a Latinka Házban a Kaposvári Egyetem kulturális központjában tekinthettük meg.

 

Az előadás tartalma:

A darab érdekessége, hogy fordított előadásmódban zajlott, vagyis a nézők ültek a színpadon a színészek pedig a nézőtéren. Ezért a helyfoglalás érkezési sorrendben zajlott.

 

Mit tesz egy csapat fiatal lány, illetve egy maréknyi hasonkorú fiú szabadidejében? Ugyan mihez is nyúlnának eltöltendő a csevegő időt? Hangszerekhez... Aki pedig másra gondolt, az okvetlenül piruljon fülig! Annál is inkább mert a darab hősei, szereplői nem várták tátott szájjal a sült galambot egyrészt azért, mert ők a szerelemre és sikerre éhesek másrészt meg a galamb amúgy is olyan piszkos és goromba állat. Bizony a darab hősei nagy fába vágták a gitárjukat, amikor is nekiláttak egy megakoncert megszervezéséhez...

 

Ez az ifjúsági színházi előadás egyszerre volt vidám, jó hangulatú színdarab, de ugyanakkor zenei koncert is, melyben a klasszikus és modern hangszerek egyaránt megszólaltak. A tanulóink színházi és zenei ízlését messzemenően kiszolgálta ez a darab. Egy perc sem volt unalmas számukra, hiszen az ő korosztályuknak szólt és az ő nyelvezetükön keresztül. Elégedetten, élményekkel tele tértünk haza. 

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272915