c
Ma 2020. szeptember 20, vasárnap Friderika napja van.
Ezen a napon történt:

Színházlátogatás - Tanulmány a nőkről

Színház az egész világ

Esemény dátuma: 2018-11-18

Színházlátogatás Kaposváron

 

Téma:                        Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről, zenés válóok két részben

Időpont:                     2018. november 18. 15 óra

Helyszín:                    Csiky Gergely Színház Kaposvár, Agóra

Résztvevők:               A mórágyi iskola tanulói, pedagógusai és mórágyi felnőttek 40 fővel

Az előadás címe:       Tanulmány a nőkről

Előadó:                      A Csiky Gergely Színház színészei

 

Az EFOP 1.3.9-17-2017-00020 pályázatunk keretében 50 fővel, külön busszal érkeztünk Kaposvárra, a városi színház helyszínére.

 

Az előadás tartalma:

Éva és Zsuzsa válóperes ügyvédhez készülnek, amikor csatlakozik hozzájuk Jolán, aki szintén kedvet kapott a váláshoz. Három nő, három generáció, három különböző karakter találkozik a taxiállomáson. A különböző indokok felsorakoztatása után már minden néző tudja: elkezdődött az önfeledt szórakoztató időutazás, amely a 60-as, 70-es évekbe repíti őket. Ennek az időszaknak a giga slágerei csendülnek fel, mint az ", "Egy szál harangvirág", "Most kéne abbahagyni", "Minden jót Mónika!", "Nem leszek a játékszered", "Darabokra törted a szívem", "Gedeon bácsi, olyan dalok, amelyek mind azt az akkori szabadság érzést, a fiatalságot jelentik.

Természetesen a mű túlmutat a 60-as 70-es évek problematikáján, hiszen minden korban aktuális. Tasnádi Csaba egy olyan előadást akart, amely nemcsak szórakoztat, hanem kérdéseket vet fel. . A férfi és a nő közötti viszonyok a legizgalmasabbak a darabban.

Csoportunk lelkes tapsviharral köszönte az önfeledt szórakozást nyújtó színészi produkciót. A korhű díszletek, a jelmezek és a zenei betétek mindenkit lenyűgöztek és szép élményekkel töltöttek fel.

 

  • © 2018-2020 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 11531