c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:

Gyalogtúra Bátaapátiba

Ismét egy szuper túra részesei lehettünk

Esemény dátuma: 2018-11-04

 

Gyalogtúra Bátaapátiba

 

„Központban az iskola Mórágyon” EFOP-1.3.9.-17-2017-00020 Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása” projektünknek köszönhetően  2018. november 04-én vasárnap, gyalogtúra keretében látogattunk el tanulóink egy csoportjával valamint szülőkkel, segítőkkel Bátaapátiba. A túra lehetőségét időben kiplakátoltuk a faluban, hiszen az volt a célunk, hogy ne csak a gyerekeket, de a szülőket, a falu lakóit is megmozgassuk. Reggel 8:45-kor gyülekeztünk a falu központjában, majd 9:00 órakor indultunk. Közel 50 fő vett részt a túrán, ami végig kiváló hangulatban zajlott.

 

Utunk a kéktúra útvonalon keresztül haladt, így Mórágyon a Szabadság utcán végigérve kijutottunk a csodálatos színben pompázó erdőbe. Első megállónk és pihenőnk a Henrik-forrásnál volt. Itt kicsit falatoztunk és ittunk a forrás hűsítő vizéből. Elmondtuk a forrásról a tudnivalókat is, mi szerint a forrásvíz a mórágyi gránit formáció rétegvize. A forrást először 1968-ban foglalta id. Heberling György nevének kezdőbetűi ma is láthatóak a többször felújított forráson H 1968 GY. Az erdészet a forrást 1979-ben felújította és tölgyfalevél szimbólummal jelzett fehér márványtáblával látta el.

 

Innen továbbhaladtunk a kéktúra útvonalon Bátaapáti felé. 11:30 óra körül érkeztünk Bátaapátiba. Végighaladtunk a falun, megnéztük a nevezetes épületeit és elmentünk egészen az RHK látogatóközpontig, ami pontosan a falu másik végében található. A látogatóhely egy gyönyörűen rendezett szalonnázó hely és egy forrás található. Itt a szülők segítségével tüzet raktunk, nyársat vágtunk és kezdetét vette a sütögetés. Nem csak a szülők, de az iskola is gondoskodott szalonnáról, kolbászról.

 

Délután 14:00 órakor indultunk vissza egy másik útvonalon, amely igen erős meredekek megmászásával járt. Útközben többször megálltunk megpihenni és megcsodáltuk az őszi, színes természetet, megnéztük, hogy milyen kilátás kínálkozik egy magaslesről. 16:00 órakor érkeztünk meg Mórágyra. Nagyon örültünk, hogy a falu lakóit is meg tudtuk mozgatni és ilyen sokan részt vettek a gyalogtúránkon. Szeretnénk, ha minden alkalommal ilyen sok jelentkező lenne meghirdetett túráinkra, természetjárásainkra. A gyerekek, felnőttek mindegyikének jól esett a természetben való mozgás, a gyaloglás, rengeteg élménnyel gazdagodott minden résztvevő és kiváló lehetőség volt arra, hogy a szülő-iskola-falu kapcsolatot tovább erősítsük.

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272895