c
Ma 2021. január 24, vasárnap Timót napja van.
Ezen a napon történt:

Karácsonyi hagyományok Mórágyon 2018.

Együtt karácsonyozott a falu

Esemény dátuma: 2018-12-21

Karácsonyi hagyományok Mórágyon 2018. 

 

„Központban az iskola Mórágyon” EFOP-1.3.9.-17-2017-00020 Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása” elnevezésű pályázatunk keretében a korábbi évek hagyományainak megfelelően az idei évben is megrendeztük a falu lakóinak nagy örömére az iskolai karácsonyi műsort.

Az ünnepi előkészületek keretében meghívókat küldtünk a kedves vendégek számára, az iskola színjátszó csoportjai betanulták a jeleneteket, próbákon színpadra állítottuk a műsort. A szülők segítségével jelmezeket és kellékeket készítettek. Az óvodásokkal közösen egyeztetve megterveztük a műsor menetét.

2018. december 21-én reggel 8 órától főpróbát tartottunk, majd délelőtt 11 órakor bemutattuk az ünnepi 2 órás műsort, melyen az érdeklődő szülők és iskolás gyerekek is részt vettek. A szereplők a megbeszélteknek megfelelően tökéletesen közvetítették szerepeik szerint a mondanivalót és a színpadi mozgásokat is jól alakították.

Mórágy Község Önkormányzata nagylelkű felajánlásával a falu minden gyermeke 2500 Ft értékű ajándékot kapott, melyet tanulóink a főpróba után vehettek át. Az ajándékokat az osztályfőnökök szerezték be az adott korcsoportra igazítva. A kicsik és nagyok egyaránt meghatódva és örömmel bontogatták a szép ajándékokat.

Délután 15 órára hívtuk a kedves vendégeket a kultúrházba. Az óvodások és iskolások kísérő pedagógusaikkal izgatottan várták, hogy könnyeket csalhassanak a teltházas közönség szemébe. Mucska Melinda igazgatónő köszöntötte a jelenlevőket és vázolta a közel 2 és fél órás program menetét. Az óvodások gyönyörű jelmezekben hamisítatlan karácsonyi hangulatot varázsoltak dalokkal és meserészletekkel a színpadra.

Az iskolások műsora karácsonyi közös énekléssel, a Szent Karácsony eljött című dallal indult. A felsős színjátszók és két 2. osztályos gyermek a „Kis gyufaárus lány” történetét mutatták be. A cselekménybe ágyazva jelenítették meg az alsós színjátszók a lucázás hagyományát és a felsősök a pásztorjátékot. A felsős tanulók német nyelven adták elő a decemberi éjben didergő, ajtókon kívül rekedt Máriának és Józsefnek történetét, a betlehemest. A megható műsor zárásaként iskolánk valamennyi tanulója elénekelte a Legyen ünnep című dalt, mely méltó hangulatot teremtett az est következő ünnepi eseményeihez.

Az igazgatónő nyugdíjba vonuló kolléganőnket búcsúztatta az iskola pedagógusai és tanulói nevében egy szép virágcsokorral.

Az ünnepi délután zárásaként Glöckner Henrik Polgármester úr megköszönte és méltatta a műsort, majd átadta Mórágy Díszpolgára címet Glöckner Jánosné, Erzsike néni részére, aki a helyi könyvtár vezetője és több évtizedig iskolánk tanítója volt.

Az Összetartás Mórágyért Egyesület két rászoruló család számára pénzadományt nyújtott át, melynek összege a karácsonyi vásáron eladott ételek és sütemények bevételéből származott. Egy apuka, aki a tavalyi évben még adományra szorult, az idén egy teherautó tűzifát ajánlott fel egy szegény sorsú mórágyi család számára. A rendezvény után minden család egy tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomagot vehetett át a kultúrházban.

 

 

 

  • © 2018-2021 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 19155