c
Ma 2023. november 28, kedd Stefánia napja van.
Ezen a napon történt:

EFOP 318. Egészségesen élünk Mórágyon is

Egészségesen élünk Mórágyon is

Esemény dátuma: 2017-11-01

Egészségesen élünk Mórágyon is

 

EFOP-3.1.8-17-2017-00006 pályázatunknak köszönhetően 2017 novemberétől foglalkozásokat tartunk tanulóinknak, segítve ezzel tanulásukat, tágítva tudásukat, ismereteiket egészségmegőrzésükkel, az egészséges életmóddal kapcsolatosan.

Egészség-megőrzési tevékenységünk fő célja, hogy képessé tegye a gyerekeket arra, hogy egyre növekvő kontrollt szerezzenek saját egészségük felett, többet törődjenek ez egészségükkel, és mindehhez rendelkezzenek a szükséges információkkal és lehetőségekkel.

Első lépésként rendkívül fontos, hogy először ismerjék meg tanulóink saját magukat, testüket, szervezetük működését, hogy helyes énképet tudjanak kialakítani magukról és  ezáltal megkezdődhessen a tudatos életmódra nevelés.

Minél hamarabb elkezdődik ugyanis a tudatos, egészséges életmódra való nevelés, annál mélyebben beépül a tanulók kultúrájába. Igyekszünk olyan életmódbeli utakat felkínálni, amelyekkel azonosulva az gyerekeknek lehetőségük nyílik az egészségesebb életforma kiválasztására. Ezáltal az egészségmegőrzés a mindennapi élet része kell, hogy legyen. Az egészségmegőrző tevékenység magában foglalja az emberi szervezet működésével és a betegségek megelőzésével, az életvezetéssel kapcsolatos egyéni ismeretek bővítését. Hangsúlyozza az egészségügyi szolgáltatások igénybevételével összefüggő növekvő beleszólási jogot, azt, hogy az emberek, a nem-szakemberek is e szolgáltatások értő felhasználóivá váljanak, és felelősséget vállaljanak saját egészségükért.

A foglalkozásokat az iskola testnevelői tartják az „Együtt, testvérként – iskolaközi szemléletformáló program” EFOP-3.1.8-17-2017-00006 pályázatunk keretében.

Foglalkozzunk testünk jelzéseivel, így több nyugalmunk, több időnk lesz, és jobban fogjuk tisztelni, becsülni az egészségünket, magát az életet. És higgyük el, akkor talán ritkábban lesz "szükségünk" betegségre. (Aruna M. Siewert)

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 316121