c
Ma 2023. november 28, kedd Stefánia napja van.
Ezen a napon történt:

EFOP 318. Várunk - Sítábor a szlovéniai Roglában

Sítáborban a mórágyi és féli iskolások

Esemény dátuma: 2019-01-20

Az EFOP-3.1.8-17-2017-00006 pályázatunknak köszönhetően a szlovéniai Roglában táboroznak a mórágyi és féli iskolások február 02-06-ig. Már nagyon várjuk a tábort, a találkozást testvériskolánkkal és a síelést!

Addig is íme egy kis ismeret és lehetőségek Rogláról:

Igazi kalandra csalogat Rogla, az Alpok Magyarországhoz legközelebb eső előhegységének lankáin télen-nyáron működő sport- és szabadidőközpont. Rogla pályarendszere 1517 és 1050 méter között fekszik és érdekessége, hogy a hegy tetején elhelyezkedő szállodáktól 100 méterre már indulhatunk is a lejtőkön lefelé!

100 nap síelés

Rogla késő ősztől kezdve egészen a tavasz kezdetéig nyújt síélményeket a sportolóknak. Ez azt jelenti, hogy szezononként legalább 100 napon át biztosítanak jól kezelt pályákat, melyeket teljes egészében hóágyúzni tudnak.

Gyerekek

Ez a családbarát síterep a gyerekek számára is sok élményekkel teli szolgáltatást tartogat. A lelkes gyerkőcök a lejtőkön tehetik meg első csúszásaikat a síiskola oktatóinak irányításával, de az óvodában is biztonságban tudhatják a szülők a kicsiket a síelés ideje alatt.

Freestyle park

Az adrenalin szerelmeseinek freestyle elemekkel kedveskedik Rogla. A Snow Park Rogla a Mašin Žaga pálya bal oldalánál található.

Sífutás

Napjainkban egyre népszerűbb lesz a sífutás is, és ezt a trendet Rogla is követi. Az elmúlt években modernizálták a sífutó pályáikat, így most már tökéletes körülmények között űzhető itt ez a sport is. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy 2009-ben és 2011-ben is itt rendezték a sífutó világkupaversenyt.

Síkölcsönző és síszerviz

Mint minden nagyobb síterepen, természetesen Roglán sem hiányozhatnak ezek a szolgáltatások. Választékból nincs hiány, így biztosan mindenki megtalálja majd a megfelelő felszerelést amit a következő napokban használni fog.

Síiskola

A helyi síiskola az ismert mondásra támaszkodik, mely szerint jó pap holtáig tanul. Ez tehát igaz a síelésre, snowboardozásra vagy a sífutásra is. Az iskola barátságos oktatói élvezetessé teszik az oktatást kezdők és haladók számára egyaránt.

Versenyszellem

A síterepen kiépítésre került egy kis versenypálya is, illetve kérésre akár igazi síversenyeket is tudnak szervezni az üzemeltetők csoportok számára.

Éjszakai síelés

A 6-os és a 11-es jelzésű pályákon az élet sötétedés után sem áll meg!

A sípályákról a termál fürdőkbe, a pályákon töltött hűvös órák után a megfáradt sportolókat a Terme Zrece várja.

Megközelítés:

Autóval: M7-es autópálya: Budapest > Nagykanizsa > Pince > Lendva (Lendava) > Muraszombat (Murska Sobota) > Maribor - autópálya Ljubljana irányába > 30 km után Slovenske Konjice-i kijárat > Zreče > Rogla.

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 316145