c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:
tollából
2017-11-17

EFOP 318. Generációk közötti együttműködés

Az „Együtt, testvérként – iskolaközi szemléletformáló program” EFOP-3.1.8-17-2017-00006 pályázatunk keretében működik a „Generációk közötti együttműködés Mórágyon” elnevezésű csoportunk.

Foglalkozásunk lényege, hogy tanulóink megértsék azt, hogy életünk és egyéniségünk születésünktől kezdődően alakul, formálódik, változik.

Egy bizonyos kor elérése után pedig már magunk is részesei vagyunk saját és mások sorsának alakulásának, alakításának. A családi, társadalmi, kisebb vagy nagyobb közösségi együttélés munkát, eredményeket, örömet, bánatot, sikereket és sikertelenségeket, fel- és leívelő életpályákat rejt magában.

Fontos megtanulni azt, hogy a mindennapi életünkben hogyan cselekedjünk, hiszen ez kihat a környezetünkre is.

 

„A társadalom gyorsan változik, és bár az idősebbek garantálják a stabilitást és a folytatólagosságot, általában konzervatívak, nemigen haladnak a korral, és végképp nem alkalmasak arra, hogy a szükséges változások élére álljanak. A társadalom viszont ezzel mit sem törődve politikai, gazdasági, műszaki és környezeti szempontból egyaránt folyamatosan változik. A kamaszok a szüleikkel ellentétben nagyon is részt akarnak venni a változásokban. Izgalomra vágynak, új dolgokat akarnak kipróbálni, szeretik az innovációt, a társadalmi változások élharcosai akarnak lenni. Viselkedésük által az egész társadalom alkalmazkodni tud az új fejleményekhez. A társadalom valójában nem is maradhatna fenn a fiatal generáció újításai nélkül.” (Dick Swaab)

 

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272914