c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:
tollából
2017-11-08

EFOP 318. „Egymásról, egymástól” foglalkozások

Ismerjük meg testvériskolánkat...

Az „Egymásról, egymástól” foglalkozásokon a gyerekek a két települést – Kaposszekcsőt és Mórágyot, azok helyi jellegzetességeit, hagyományait, illetve iskoláikat és azok működését , szabályzóit ismerhetik meg részletesen, mely az „Együtt, testvérként – iskolaközi szemléletformáló program” EFOP-3.1.8-17-2017-00006 pályázatunk keretében működik. 

 

„Arra gondolt, hogy így kellene legyen tulajdonképpen az egész élet. A gyermek apja fűrészelné a fát, ő segítene neki, vagy ülne a rönkökön, és szoptatná a gyermeket, aztán behívná enni, amikor kész az étel, és este ott ülnének egymás mellett a kispadon, és néznék az alkonyatba süllyedő tisztást, és halkan beszélgetnének a gyermekről, aki olyankor már csöndesen alszik a bölcsőben. Érezte, hogy ez az, ami hiányzik onnan a Komárnyikról, ez a csöndes, békés, hétköznapos élet, amit hárman élnek együtt: egy férfi, egy asszony és egy gyermek. Együtt. Közös tervekkel és közös örömökkel. Kevés beszéddel, de mégis úgy, hogy tudnak egymásról mindent. Titkok nélkül, tisztán, egyszerűen, ahogyan szép és békés az élet, úgy.” (Wass Albert)

 

Célunk, hogy a két iskola diákjai és pedagógusai megismerjék egymást, egymás lakhelyét, iskoláját, annak működését. Hogy a résztvevők megtanuljanak szeretettel gondolni a másik félre és megismerjék a várakozás azon érzését, amikor őszintén várjuk a másik eljövetelét, azon egyszerű ok miatt, mert hiányzik nekünk...

 

 

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272877