c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:
tollából
2017-11-06

EFOP 318. Egészségesen élünk Mórágyon is

Egészséges életmódra nevelünk.

"A lélek éppúgy lehet beteg, mint a test. Csakhogy a lélek nem tűri oly bambán a szenvedést, mint a test; a test nem támogatja a lelket, mint ahogy a lélek támogatja a testet." (Honoré de Balzac)

Egészség-megőrzési tevékenységünk fő célja, hogy képessé tegye a gyerekeket arra, hogy egyre növekvő kontrollt szerezzenek saját egészségük felett, többet törődjenek ez egészségükkel, és mindehhez rendelkezzenek a szükséges információkkal és lehetőségekkel.

Első lépésként rendkívül fontos, hogy először ismerjék meg tanulóink saját magukat, testüket, szervezetük működését, hogy helyes énképet tudjanak kialakítani magukról és  ezáltal megkezdődhessen a tudatos életmódra nevelés.

Minél hamarabb elkezdődik ugyanis a tudatos, egészséges életmódra való nevelés, annál mélyebben beépül a tanulók kultúrájába. Igyekszünk olyan életmódbeli utakat felkínálni, amelyekkel azonosulva az gyerekeknek lehetőségük nyílik az egészségesebb életforma kiválasztására. Ezáltal az egészségmegőrzés a mindennapi élet része kell, hogy legyen. Az egészségmegőrző tevékenység magában foglalja az emberi szervezet működésével és a betegségek megelőzésével, az életvezetéssel kapcsolatos egyéni ismeretek bővítését. Hangsúlyozza az egészségügyi szolgáltatások igénybevételével összefüggő növekvő beleszólási jogot, azt, hogy az emberek, a nem-szakemberek is e szolgáltatások értő felhasználóivá váljanak, és felelősséget vállaljanak saját egészségükért.

A foglalkozásokat az iskola testnevelői tartják az „Együtt, testvérként – iskolaközi szemléletformáló program” EFOP-3.1.8-17-2017-00006 pályázatunk keretében.

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272790