c
Ma 2024. június 14, péntek Vazul napja van.
Ezen a napon történt:
tollából
2019-09-25

EFOP 318. Látogatás a Zsolnai negyedben

Látogatás a Zsolnai negyedben

Látogatás a Zsolnay Negyedben

 

2019. szeptember 24-én iskolánk felső tagozatos tanulóival az EFOP-3.1.8-as pályázatunk keretén belül l Pécsre látogattunk a Zsolnay Negyedbe. 

 

Megérkezésünk után kívülről megcsodálhattuk a Zsolnay mauzóleumot, majd a Negyedbe lépve a régi Zsolnay kerámiákkal gazdagon díszített udvart és az azt körül övező épületegyütteseket. A Negyed gyermekbarát részét, a játszóteret felfedezve és annak kipróbálása után kezdődött az első programunk: a Varázsóra.

 

Látványos és egyszerű fizikai kísérletek során játékos formában ismerkedhettek meg tanulóink az elektromossággal, a hang terjedésével és a fénnyel. Az előadó közvetlen és humoros stílusával a gyerekeket feloldva és a kísérletekbe bevonva vidáman és aktívan telt el az egy óra.

 

A Varázsóra után rögtön a Planetáriumi programunk következett, ahol a” Kalandozás a csillagos égbolton” c. előadás tekinthettük meg. A lenyűgöző látvány mellet, amelyet a digitális vetítőgép nyújtott egy közérthető előadást hallhattunk az égitestekről, a csillagokról és az univerzumról. Megismerhettük a különböző égitestek elhelyezkedését, színét, a csillagképeket, az őszi és nyári égboltot. Az előadó a tanulóinkat is bevonta az előadásba, akik tudásukat megcsillogtatva tovább bővíthették csillagászati ismereteiket. Az előadás látványtechnikája mindannyiunkat lenyűgözött, egyedülálló és különleges élmény volt.

 

A harmadik és egyben záró program a gyerekek által várva-várt: Labor-JátechTér volt két szinten. A JátechTér első szintjén a mini „Csodák Palotáját” próbálhatták ki a gyerekek, ahol egyszerű fizikai eszközök voltak: görbe tükör, légágyú, óriás örökmozgó, végtelenített kút, energiafejlesztő, örvény gép.

A második szinten pedig a JátechTér harminc évnyi videojátékait – az 1985-ös Nintendo megjelentésétől napjaink csúcstechnológiájáig – mutat be és kínált kipróbálásra. A gyerekek játszhattak Pc-n, konzolokon, kinect eszközökön, Xboxokon, szimulátorokon és óriásképernyőn is versenyezhettek arcade programokkal. Tematikát tekintetve változatos volt a kínálat: ügyességi, logikai, sport, akció és stratégia játékok közül válogathattak. A gyerekek életkorából fakadóan ez volt számukra a legközelebb álló program.

Ez a program kedvezett leginkább a Z generációnak, akik a digitális világban élnek. De a fizikai kísérletek is elkápráztatták a mórágyi gyerekeket, szívesen próbálták ki ők maguk is a kísérleteket, bártan jelentkeztek minden feladatra. 

 

A Zsolnay Negyed hangulatos légkörét elhagyva a nap végére elfáradva, de tele új élményekkel, új ismeretekkel gazdagodva térhettünk haza a tartalmas és sokszínű programok után. 

Köszönjük a lehetőséget!!!

  • © 2018-2024 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 358934