c
Ma 2024. április 16, kedd Csongor napja van.
Ezen a napon történt:
tollából
2018-03-07

EFOP 318. Mórágyi Iskolások helyi túrája

A Mórágyi Általános Iskola felső tagozatos tanulóinak túrája

A Mórágyi Általános Iskola felső tagozatos tanulói az EFOP-3.1.8-17-2017-00006 „Együtt, testvérként Mórágy – Kaposszekcső – Tomášov” pályázat keretében 2018. március 07-én gyalogtúra keretében látogattak el a mórágyi tóhoz, majd a Tértörő forráshoz. A gyerekek örömmel indultak erre a túrára, nagyon várták, hiszen sokáig tartott a tél, így mindenkinek jól esett végre kiszabadulni a természetbe. Először a régi kőbányához, gránit bányához mentünk, melynek megismerkedtek a történetével, illetve magával a gránit kőzetről szóló földrajzi ismeretekkel, mely a 7. osztály tananyaga. Ez volt régen a kőfejtő, ami sok mórágyi embernek adott munkalehetőséget.

 

A kőbánya után a mórágyi tavat és környékét is bejártuk a gyerekekkel. A tó melletti erdőbe is bemerészkedtünk, ahol elég kellemetlen látvány fogadott minket, hiszen kivágták az erdőt, melyet nyilván újratelepítenek majd, de egy túrázó számára sosem jelent kellemes látványt egy „erdőirtás”. Itt találtunk etetőket is, melyet a helyi erdészetben dolgozó vadász tart karban, ő eteti az állatokat is. Ezután a Tértörő forráshoz vitt az utunk, ahol egy kicsit megpihentünk és ittunk a forrás hűs vizéből.

 

A tanulóknak és pedagógusoknak is egyaránt jól esett a kellemes tavaszi túra, természetjárás. A túra különlegessége, hogy nem csak a gyaloglásról szólt, hiszen földrajzi és településtörténeti ismeretekkel is gazdagodtak a jelenlévők.

  • © 2018-2024 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 348748