c
Ma 2024. április 16, kedd Csongor napja van.
Ezen a napon történt:
tollából
2018-12-20

EFOP 318. Karácsonyi készülődés Mórágyon

Karácsonyra készülődtek a mórágyi iskolások

Karácsonyi készülődés a helyi művelődési házban

 

Az EFOP-3.1.8-17-2017-00006 számú „Együtt, testvérként Mórágy – Kaposszekcső – Tomášov” című pályázatunknak keretében a karácsonyra készülődött iskolánk. Az ünnep közeledtével az iskola apraját és nagyját is egyre fokozódó várakozás töltötte el. A karácsonyi készülődésünk valójában egy 4 hetes projektnek felelt meg, melynek feladatai, előkészítése és lebonyolítása a következők voltak:

Minden pedagógus a saját területén valósította meg a projektmunkát. Az adventi dekoráció készítése az osztályfőnökök feladata volt. Az iskola dekorálását Schwartzné Horváth Anna és Illés Szonja végezte. Az intézmény adventi koszorújáért szintén Illés Szonja felelt.

Minden adventi vasárnap utáni hétfőn közösen gyújtottuk meg az iskolai koszorún az ádventi gyertyákat, egy kis ünneplés keretében.

Adventi gyertyagyújtások:    1. hét 2018. 12. 03. - Ferenczi Katalin és a DÖK

                                               2. hét 2018. 12. 10. - Schwartzné Horváth Anna és a 8. osztály

                                               3. hét 2018. 12. 17. - Kardos Zsuzsanna és az 5. osztályosok

                                               4. hét 2018. 12. 20. - Balogh Borbála és a 4. osztályosok

Az adventi ünnepkör egyik jeles napja, amit minden gyermek várva vár, szent Miklós püspök ünnepe. A diákönkormányzat felsős hallgatóival közösen szerveztük meg a Mikulás ünnepséget, mely ebben az évben is igen tartalmas volt. December 6-án, már reggel 8 órától várták a programok a gyerekeket. Az ünneplésben az első és második osztály is aktívan kivette a részét, hiszen lelkes készülődés után Mikulás ünnepséget adtak a falu óvódásainak. Természetesen az óvódásokhoz is ellátogatott a Mikulás.

A nap folyamán Petrovics Katalin vezetésével a felsősök feldíszítették a kultúrházat a délutáni iskolás Mikulás partyra. Az iskola udvarán énekszóval várták a gyerekek a Mikulást, aki 14:00-kor érkezett meg, majd rövid köszöntés után kezdetét vette a mikulásfutás. A DÖK felsős tanulói biztosították, krampusznak öltözve a futás útvonalát. Beszaladtunk a közösségi házba, ahol a megfáradt Mikulás, az ördögöcskék, krampuszok segítségével, átadta az édességgel teli csomagokat.

Az ajándékok kiosztása után tovább folytatódott a program egy zenés táncos mulatság keretében, ahol még a Mikulás is táncra perdült.

A december 6-i programokat is több háttérmunka előzte meg, amik közül a fontosabbak a következők voltak:

  • Mikulás dalok gyakorlása: éneket tanítók és napközis kollégák
  • Zene gyűjtése és a hangosítás beszerelése, technikai felszerelések biztosítása a Mikulás bálra: Kelemen Attila, DÖK
  • Mikulás ajándékok beszerzése: osztályfőnökök
  • Mikulás műsor szervezése: Ferenczi Katalin, DÖK
  • Mikulás napi szöszmötölés az óvodásokkal: Árváné Rácz Mária
  • Mikulás napi dekoráció a kultúrházban: Schwartzné Horváth Anna, Petrovics Katalin
  • Mikulásnak szöveg írása: alsós osztályfőnökök

December 07-én este 18 órától a pedagógusok és szülői munkaközösségi tagok közül többekkel a karácsonyi vásárunkra készítettünk termékeket a Mórágyi Közösségi Házban, ezzel is készülve a közelgő ünnepre, a karácsonyra. Kiváló hangulat volt azon az estén, amikor készítettük az ajándékokat. A közös munka jól összehangolta a szülőket és pedagógusokat és ami a legjobb, hogy egy közös cél érdekében történt.

A 2018-as karácsonyi ünnepsorozatunk, melynek zárása 2018. 12. 20-án az utolsó adventi gyertya meggyújtásával zárult, ismét sok élményt és izgalmat hozott a gyerekeknek. A jelenléti íven éppen ezért a december 20-ai dátum szerepel. Ezen a programsorozaton az iskola és óvoda teljes létszámmal jelen volt, valamint további külsős partnereink, szülők, segítőink is részt vettek a karácsonyi készülődésünkön.

 

  • © 2018-2024 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 348737