c
Ma 2023. március 22, szerda Beáta napja van.
Ezen a napon történt:
tollából
2018-06-22

EFOP 318. Tarjáni Gyermektábor

Az együttlét testvériskoláinkkal, a rengeteg közös feladat és szabadidős program felejthetetlen élmény volt minden résztvevőnek...

Az „Együtt, testvérként – iskolaközi szemléletformáló program” EFOP-3.1.8-17-2017-00006 pályázatunk keretében 2018. június 18-22. között felső tagozatos tanulóink a Szlovákiában található Féli Magyar Tanítási Alapiskola  és a Kaposszekcsői Általános Iskola tanulóival együtt táboroztak Salgótarjánban,  a Tarjáni Gyermektáborban.

A tábor nem csak a szórakozásra, de a tanulásra is kiváló lehetőséget biztosított tanulóinknak, akiknek nyelvismeretük, szókincsük is fejlődött a különböző tábori foglalkozások alkalmával. A gyermekeket az idegen nyelvi, mókás játékok szórakoztatták a legjobban. Beszédbátorságuk, szókincsük, kommunikációs készségük és helyes ejtésük fejlődött.

A szabad programok alatt ellátogattunk a salgótarjáni üveggyárba, ahol a gyerekek az üvegkészítéssel ismerkedhettek meg. Túravezető segítségével kirándultunk a Medves fennsíkra, a Salgó Várához,  melynek különös hangulata minden gyermeket magával ragadott. Táborozásunk alatt az időjárás kedvezett egy fürdőzésnek is a helybéli strandon. És a nagy melegben  mindenkinek jól esett a bánya hűs hőmérséklete, melyet szintén túravezető segítségével tekinthettünk meg. Az utolsó estén a gyerekek búcsúestet szerveztek. A hazaindulás napján egy érdekfeszítő katonai bemutatón vehettünk részt.

Az együtt töltött tábori napok, szép emlékeket, igaz barátságokat, életre szóló élményeket nyújtottak minden résztvevőnek, tanulónak és pedagógusoknak egyaránt.

 

  • © 2018-2023 moragyisuli.hu
  • kapcsolat
  • Látogatók: 272844